на живо

Публикуваха факса, с който Меси шокира "Барса" преди година

Миналото лято аржентинецът искаше да си тръгне преждевременно от "Камп Ноу"

Reuters

Преди около месец Лионел Меси направи изненадващ трансфер, заменяйки "Барселона" с ПСЖ. Причина за раздялата между аржентинеца и клуба на сърцето му бе невъзможността на каталунците да покрият изискванията на Ла Лига по отношение на заплатите на футболистите. В резултат на това Меси не успя да подпише нов договор и напусна "Камп Ноу". 

На прощалната си пресконференция той заяви, че не е искал да си тръгва. Не така стояха обаче нещата миналото лято, когато нападателят шокира света с желанието си да напусне. 

Снимка: Reuters

Меси недоволстваше от управлението на тогавашния президент Хосеп Мария Бартомеу и изпрати бюрофакс, с който искаше договорът му да бъде прекратен.

Ето че година по-късно испанският "Мундо Депортиво" разпространи какво точно е съдържал бюрофаксът, който "взриви" футболната общественост.

"Скъпи, г-н Бартомеу,

В съответствие с клауза 3.1 от договора, който беше сключен на 25 ноември 2017 г., заявявам желанието си да прекратя трудовия си контракт на 30 август 2020 г.

Разбирам, че срокът за правото на едностранно прекратяване на договор без посочване на причина трябва да се тълкува в съответствие с изключителните обстоятелства на сезон 2019/2020. Става дума за режим на извънредно положение и форсмажорни обстоятелства, възникнали вследствие на пандемията от коронавирус. Заради тези обстоятелства сезон 2019/2020 приключи вчера", посочва Меси в бюрофакса, като добавя, че за "Барселона" сезонът на практика е завършил на 15 август, когато той и съотборниците му са се завърнали в каталунската столица, след като са били елиминирани (от "Пари Сен Жермен") от Шампионската лига на 14 август.

Снимка: Reuters

При всички случаи, в рамките на 10 дни след края на сезона, изпълнявайки разпоредбите, посочени в клауза 3.1. от договора, която трябва да се тълкува в съответствие с изключителните обстоятелства на сезон 2019/2020, упражнявам правото си да прекратя договора, като това влиза в сила на 30 август 2020 г., отчитайки последствията, посочени в гореспоменатата клауза 3.1.

Искрено ваш,

Лионел Андрес Меси".