на живо

Флорентино Перес: Раул и Касияс са най-големите измамници в историята на "Реал"

Изтече скандален запис

Getty Images/Guliver Photos

"Касияс не е вратар за "Реал" Мадрид, какво искате да ви кажа. Просто не е. Никога не е бил. Той е най-големият провал, който сме имали в този клуб. Но продължава да има хора, които го обожават, които си го искат, продължават да говорят за него... не знам.

Толкова яростно го защитават... Но той е сред най-големите измамници в историята на "Реал" Мадрид. Вторият е Раул. Всъщност двамата най-големи измамници в "Реал" са: на първо място Раул и Касияс на второ."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Скандалните думи са на настоящия президент на Кралския клуб Флорентино Перес. Записът е от 2006 година и е публикуван от El Confidencial.

Когато изрича тези думи, Раул и Касияс са съответно на по 29 и 25 г., а самият Перес не е част от клуба (след първия му президентски мандат).

В записа обаче се чува и много повече: "Тези футболисти са изключително егоистични, не може да се разчита на тях. Който им се доверява, греши. Те се интересуват само от себе си. Това не са футболисти за мен", пише още El Confidencial.

Думите му, насочени към двама от любимите играчи на феновете на тима, са включени и в книгата "Asalto al Real Madrid", написана от испанския журналист Хосе Антонио Абеян.

El Confidencial допълва, че Перес е изключително груб в отношението си към Раул.

Бившият нападател, който в момента е треньор на втория отбор на "Реал" и дори бе сред кандидатите за заместник на Зинедин Зидан преди връщането на Карло Анчелоти, е вторият най-резултатен голмайстор в историята на "белите" и футболистът с най-много мачове за клуба.

Изданието твърди, че Перес обвинява Раул в това, че е "разрушил" "Реал" и го описва като една от причините за напускането му на президентския пост през 2006 година.

На сайта на клуба Перес даде изявление след изтичането на записа, като твърди, че това е манипулация, която е част от план за неговото дискредитиране заради ролята му в създаването на европейската Суперлига.

Флорентино Перес е начело на "Реал" Мадрид между 2000 и 2006 г. и от 2009-а досега. Феновете на клуба смятат, че той има основна вина за напускането на Кристиано Роналдо, който през лятото на 2018 г. изненадващо реши да премине в "Ювентус".