на живо

Изумителен гол на Невеш и нов хеттрик на Жота - "Уулвърхемптън" разгроми "Еспаньол"

"Вълците" гледат уверено към осминафиналите на Лига Европа

Изумителен гол на Невеш и нов хеттрик на Жота - "Уулвърхемптън" разгроми "Еспаньол"

"Уулвърхемптън" зарадва своите привърженици на "Молиню" чрез категорична победа с 4:0 над "Еспаньол" в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа. "Вълците" разчитаха на ключовите си фигури и бяха безупречни срещу експериментален състав на "папагалчетата", в който не попаднаха мнозина от титулярните играчи. Те получиха почивка преди важната среща с "Валядолид", част от битката за оцеляване в испанското първенство. Домакините се възползваха от преимуществото и постигнаха първа победа над испански тим в историята си.

Снимка: Getty Images

Играейки за първи път в елиминационна среща, откакто в европейските турнири бе въведена групова фаза, "Уулвърхемптън" поведе още в 15-ата минута. Заучено изпълнение на корнер доведе до отклоняване на топката от Раул Хименес и 10-и гол за сезона на Диого Жота, който засече от воле. 23-годишният португалец бе главният герой за вечерта, след като се разписа още два пъти в 67-ата и 81-ата минута. След като в груповата фаза вече реализира хеттрик при 4:0 у дома срещу "Бешикташ", Жота се превърна в първия футболист от Клаас-Ян Хунтелаар през 2012 година насам, който в рамките на едно издание на Лига Европа записва две срещи с по три попадения.

Снимка: Getty Images

Не по-малко радост сред феновете предизвика и изпълнението на Рубен Невеш за 2:0. Халфът на "вълците" овладя изчистена топка на гърди пред наказателното поле и със сензационен удар от воле я прати във вратата. Тимът на Нуно Ешпирито Санто се разписа четири пъти срещу испанския тим, след като бе вкарал само пет гола в предходните си девет двубоя от всички турнири. Победата е втора за "вълците" в последните 10 срещи.

"Еспаньол" бе надигран за първи път след 13 поредни европейски гостувания без поражение срещу отбори от извън пределите на Испания. "Синьо-белите" загубиха каквито и да е шансове за класиране преди реванша след седмица, в който Абелардо и Нуно ще могат да подходят нестандартно при избора си на единайсеторки. 

Снимка: Getty Images

Тагове: