на живо

Извадиха отбор от Джирото заради прегазен съперник (ВИДЕО)

Кола на BikeExchange блъсна Питър Сери от QuickStep

Тимът на BikeExchange беше изваден от престижното Джиро д'Италия, след като негова кола блъсна колоездача на QuickStep Питър Сери. До инцидента се стигна в последното изкачване от 162-километровия шести етап към Сан Джакомо. Причината: недоглеждане. Докато си разменяха предмети със съседен автомобил, от колата на BikeExchange не забелязаха Сери и го удариха.

Сери по чудо остана невредим, вдигна гневно ръка и продължи геройски. Последва конфузно извинение от BikeExchange: "Нашият директор Джим Бейтс лично разговаря с Питър Сери. Всички ние сме радваме да го видим здрав и на крака. Случилото се е едно огромно недоразумение."

Наказанието е светкавично и сурово. Директорът на BikeExchange Джим Бейтс, който стои зад волана по време на инцидента, е отстранен, а австралийският отбор глобен с 2000 швейцарски франка и пратен на последно място в класирането.

Потърпевшият обаче е вдъхновен от подкрепата: "Впечатлен съм от всички съобщения, които получих. Чувствам се добре. Съумях да завърша състезателния етап. Приемам извиненията на отбора на BikeExchange. Щастлив съм, че продължавам напред в Джиро д'Италия.", написа Сери в социалните мрежи.

Това не е първият инцидент в този австралийски отбор. През 2013-а, в юбилейното издание №100 на Тур дьо Франс, автобусът на тима заседна под рекламния финален банер на обиколката на Франция.