на живо

Яблонски донесе трите точки за "Левски" и срещу "Етър"

Минимален успех за "сините" във Велико Търново

Lap.bg

"Левски" измъкна пестелива победа от трудния за гостуване стадион "Ивайло", като се наложи над новака в Първа лига "Етър" с 1:0. Чешкият защитник Давид Яблонски продължава с добрите си изяви, след като вкара единствения гол в мача, което е негово пето попадение от началото на сезона. С този успех "Левски" събра 24 точки и се доближи на 2 от ЦСКА, който играе по-късно днес с "Пирин".

Домакините от "Етър", въпреки че изглеждаха напористи, не създадоха нито едно реално голово положение и задачата на Божидар Митрев беше да се справи с центрирания и мелета.

Снимка: Lap.bg

"Левски" стигна до преднина още в 5-ата минута, когато Давид Яблонски вкара петото си попадение от началото на сезона. Жорди Гомес центрира от корнер, чешкият бранител атакува топката и изпревари вратаря Иванов, за да забоде топката в мрежата. Минута по-рано атака на "сините" можеше да завърши с гол, но Антонио Вутов не се реши да стреля след пас на Серджиу Буш.

До края на първото полувреме домакините търсеха предимно снажния си африкански нападател Бадара, който се бореше мъжки със защитата на "Левски", но не стигна до чиста ситуация за гол.

Второто полувреме започна отново с битка, а Алиуне Бадара пак беше заплаха за синята отбрана. В 55-ата минута домакините претендираха за картон за исландеца Ейолфсон, който три пъти с нарушение опита да спре тарана. Иван Стоянов центрира остро от фаула от дясно, Митрев обаче се справи.

Снимка: Lap.bg

В 69-ата минута Йордан Апостолов допусна много груба грешка, която позволи на Вутов да се озове на стрелкова позиция. Но младият нападател се забави, а Апостолов се върне и подложи крак, за да излезе топката в корнер. В другата половина домакините така и не стигаха до чиста позиция, като веднъж Иван Стоянов изпрати топката в аут с удар по диагонала.

В 79-ата минута "Левски" бе близо до втори гол, но Яни Пехливанов пред голлинията изчисти топката в корнер. Току що влезлият Мапуку излезе сам срещу вратаря, прехвърли го, както и Минев, но Пехливанов успя да изчисти топката. При последвалия корнер отново Мапуку стреля от границата на наказателното поле, но топката мина до гредата. 

Снимка: Lap.bg

Състави

"Етър": Христо Иванов, Веселин Минев, Йордан Апостолов, Георги Сърмов (80- Тодор Колев), Иван Вълчанов, Александър Ем. Александров (87- Джихат Кямил), Димо Атанасов, Яни Пехливанов, Иван Скерлев (59- Никола Колев), Алиуне Самб Бадара, Иван Стоянов

"Левски": Божидар Митрев, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Милош Цветкович, Иван Горанов, Васил Панайотов, Роман Прохазка, Жорди Гомес, Антонио Вутов (75- Жерсон Кабрал), Габриел Обертан (90+2- Ивайло Найденов), Серджиу Буш (77- Жуниор Мапуку)

Тагове: