на живо

Яя Туре: Гуардиола има проблем с африканците

Бившият полузащитник на "Манчестър Сити" иска да разбие мита за специалиста

Reuters

Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола "често има проблеми с африканците", твърди бившият полузащитник на тима Яя Туре.

Котдивоарецът, който напусна "небесносините" през месец май след 8-годишен престой в клуба, иска да разбие мита за испанския треньор, описвайки го като "ревнив".

"Може би ние, африканците, не сме третирани по същия начин, както останалите. Не знам защо, но винаги съм имал впечатлението, че той ревнува от мен и ме приема за враг. Сякаш си мисли, че го засенчвам. Той беше жесток с мен и се чудех дали не е заради цвета на кожата ми", каза Туре в интервю за "Франс футбол".

"Не съм първият, който говори за подобен случай с Гуардиола. Имаше и играчи в "Барселона", които са му задавали същия въпрос. Може да се види, че той често има проблеми с африканците, където и да отиде. Искам да съм този, който ще разбие мита за Гуардиола", каза още халфът.

В шампионския сезон на "гражданите" Туре изигра само 10 мача във Висшата лига. Той започна като титуляр единствено в последния двубой срещу "Брайтън".

Африканецът игра две години под ръководството на Гуардиола в "Барселона", а през 2010 г. бе продаден на "Манчестър Сити".