на живо

Ямайка надви Канада с късен гол (ВИДЕО)

Коста Рика и Ел Салвадор завършиха наравно

Getty Images

Родолф Остин се разписа две минути след началото на добавеното време за победа на Ямайка с 1:0 над Канада в мач от група "В" на футболния турнир на Северна и Централна Америка - КОНКАКАФ "Голд къп".

Ямайка оглави еднолично класирането след успеха, водейки с по две точки пред Коста Рика и Салвадор, които завършиха наравно 1:1. Канадците пък са на последното място с една точка.

Головата атака за ямайците започна от дясното крило, от където Ейдриан Мариапа центрира в наказателното поле, а Остин се откъсна от защитник на съперника и стреля точно с глава покрай стража Кириакос Стамаропулос. С това футболистите на Ямайка овенчаха силната си игра с гол, който можеха да вкарат далеч по-рано. Най-големия пропуск направи Кемар Лорънс в 27-та минута, когато той преодоля стража на Канада, но Давид Едгар притича до вратата и изчисти топката от голлинията.

"Показахме страхотен дух и желание за победа. Мачът не беше особено добър за нас, но важни в случая са трите точки. И все пак днес стреляхме 21 пъти към вратата на Канада, като 11 от ударите бяха точни. Голът обаче беше само един. Утре ще обсъдим положителните и отрицателни неща в този двубой", каза техническият директор на националния тим на Ямайка - небезизвестният германец Вини Шефер.

Коста Рика изпусна победата срещу Салвадор, но участниците на последното световно първенство продължават да бъдат фаворити за второто място в групата. Третото също може да помогне на костариканците, ако те бъдат един от двата най-добре представили се национални отбори на тази позиция от трите групи.

Коста Рика поведе в резултата в 61-та минута чрез Брайън Руис, но гол дълбоко в добавеното време разпредели точките и в този двубой. Точен във втората допълнителна минута за крайното 1:1 беше нападателят Дъстин Кореа, който е роден не много далеч от Хюстън, където се игра мача. Кореа е роден в Лос Анджелис, Съединените щати.

Класирането в тази група:

1. Ямайка      2 1 1 0 3:2 4 точки
2. Коста Рика 2 0 2 0 3:3 2 точки
3. Салвадор   2 0 2 0 1:1 2 точки
4. Канада       2 0 1 1 0:1 1 точки