на живо

Ясен е началният час на Димитров - Карацев

Мачът на най-добрия ни тенисист е втори в утрешната програма на Australian Open

Ясен е началният час на двубоя между най-добрия български тенисист Григор Димитров и руския квалификант Аслан Карацев от четвъртфиналите на Australian Open. Организаторите поставиха утрешния мач на второ място в програмата на централния корт "Род Лейвър" в Мелбърн. Това означава, че срещата няма да започне преди 06:00 ч. българско време.

Снимка: Getty Images

Първата ни ракета ще се опита да стигне до полуфиналите на турнира за втори път в кариерата си. През 2009 г. той отпадна в тази фаза след петсетова битка с бившия №1 в ранглистата Рафаел Надал (Испания).

По пътя си към топ 8 на Australian Open в настоящото издание на надпреварата Димитров отстрани последователно Марин Чилич (Хърватия) с 3:0 сета, Алекс Болт (Австралия) също с 3:0, Пабло Кареньо-Буста (Испания) с 1:0 и отказване на съперника поради контузия, както и Доминик Тийм (Австрия) с 3:0.

Съперникът му Карацев, който заема 114-о място в световната ранглиста, е сензацията на турнира. 27-годишният руснак премина през квалификациите и вече има 7 победи. В своя осминафинал той постигна впечатляващ обрат от 0:2 до 3:2 сета срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим.

Снимка: Getty Images