на живо

Ясен Петров: Трябва да вкараме гол и да запазим "суха" мрежа

Селекционерът ще направи промени спрямо предните два мача

Lap.bg

Селекционерът на България Ясен Петров се надява избраниците му да играят добър футбол срещу Северна Ирландия, да вкарат гол, но и да не допуснат такъв.

Петров разкри, че ще видим в игра дебютанти, но няма да има никакво подценяване на съперника.

"Гледахме Северна Ирландия срещу Италия и САЩ. Надявам се да знаем достатъчно, но са имали два много тежки мача. Това за нас е трети пореден мач срещу отбор, който е пред нас в ранглистата. Няма да бъде лесно, но ще опитаме да играем футбол и да търсим резултат, без да подценяваме отбора на Северна Ирландия", започна Петров на пресконференцията преди двубоя в сряда вечер.

"При всички положения трябва да вкараме гол. Задължително е и да запазим вратата си "суха". Принудени сме да направим промени, защото има умора във футболистите, а ние имаме свежи и млади хора. Ще дадем шанс на такива, които не са играли и дано ни се получат нещата", каза още селекционерът.

"Ние нямахме много време за работа, това не е оправдание. В момента градим почти нов отбор. Досега имаме пет дебютанта, утре ще има нови хора. За някои от тях това ще са първи мачове в националния. Трябва ни време, което го нямаме, но имахме тежки мачове срещу Швейцария и Италия. Изиграхме много слабо полувреме срещу първите. Отборът показва по-добро лице и искаме да постигаме резултати, а за всеки следващ мач се надяваме да стъпим на позитивното и да показваме по-добри изяви".

"Каквото и да очаквам, утре ще разберем. Отново ще трябва да ротираме състава си заради трите мача в кратък период", каза още Ясен Петров.

След двете загуби от Швейцария (1:3) и Италия (0:2), "лъвовете" ще се борят за първи точки срещу Северна Ирландия утре вечер от 21:45 ч. Съперникът ни също е с нулев актив.