на живо

Ясен Петров: Мачът с Литва може да ни отвори врата (ВИДЕО)

Селекционерът разкри рецептата си за успех в предаването "Тази сутрин"

Ясен Петров: Мачът с Литва може да ни отвори врата (ВИДЕО)

Оптимизъм, добро настроение и приятна атмосфера в съблекалнята. Това е рецептата за успех на селекционера на националния ни отбор по футбол Ясен Петров. 

В предаването "Тази сутрин" по bTV Петров заяви, че мачът с Литва е "най-важният" и "може да отвори врата".

"Лъвовете" са четвърти в групата в квалификациите за мондиала в Катар. Те записаха равенство и победа в последните си два мача. След успеха над Литва на стадион "Васил Левски" селекционерът бе изключително емоционален. 

Снимка: Reuters

"Вече 20 години съм старши треньор, досега никога не съм проявявал тази емоция. Направихме равенство с Италия и им казах, че ако не победим Литва, това ще се изтрие. Един отбор се изгражда с победи. Много малко хора вярваха, че можем да направим нещо срещу Италия. Ако аз не вярвам, няма как да го предам на момчетата.", коментира Петров.

Той разкри, че отношението на италианския щаб и на всички хора във Флоренция е било прекрасно.

"Искам (б. ред. - футболистите) да си повярват малко повече. Трябва да сме по-силни като колектив. Атмосферата между играчите е добра."

"Вече започваме да правим ядро. Не е лесно, не се оплаквам. Знам какво ни предстои. Опитвам се да им вдъхвам оптимизъм през цялото време. Няма значение, че нямаме звезди. Вярваме на хората, които викаме".

"Опитваме да създадем една обстановка, една емоция. Да е приятно, да е весело, когато сме заедно. На тренировка и мач обаче е различно. Аз се променям."

Снимка: Lap.bg

На 9 октомври тимът ни гостува на Литва, а три дни по-късно е домакин на Северна Ирландия.

"Не искам да слагаме каруцата пред коня. Не мога да кажа, че нямаме шанс (б. ред. - за класиране за Катар 2022). Най-важен е следващият мач с Литва, той може да ни отвори врата. Там ще играем с един мобилизиран отбор, на изкуствен терен, но нашето желание е да отидем и да победим", добави Ясен Петров.