на живо

Ясен Петров: Лоялен съм към това ръководство на БФС (ВИДЕО)

Националният селекционер коментира предстоящия конгрес преди заминаването на тима за Литва

Ясен Петров: Лоялен съм към това ръководство на БФС (ВИДЕО)

Националният селекционер Ясен Петров подкрепя настоящото ръководство на БФС. Преди заминаването на "лъвовете" за Литва той заяви, че е лоялен с хората, които са го назначили на поста.

Според него предстоящият конгрес на 12 октомври за избор на президент на футболния съюз влияе на националния отбор.

"При всички положения влияе. Ние ще се опитаме по най-добрия начин да се изолираме от тази история. При мен позицията е ясна - аз съм назначен от това ръководство, ще бъда с това ръководство, точка", каза Петров пред репортерите на летище София.

"Аз съм много точен човек. Аз съм с този, който ме е назначил, точка", така Петров отговори на въпрос дали ще напусне при смяна на ръководството, а след това коментира евентуално предложение да остане: "Няма как да стане, винаги съм бил лоялен, така че няма какво да коментирам."

На 9 октомври (събота) България гостува на Литва в шестия си мач от световните квалификации. Първата среща в София бе спечелена от "лъвовете" с 1:0.

Снимка: Lap.bg

В момента тимът ни заема четвъртото място в групата с пет точки. 

"Нашето намерение е да отидем и да покажем добро лице, да вземем резултат. Аз винаги имам самочувствие и това се опитвам да предавам на отбора. Срещата е много важна", коментира Петров.

Според наставника съперникът ни ще бъде със седем промени и предстои много по-различен мач от този в София. Освен това в Литва ще се играе на изкуствен терен.