на живо

Ясен Петров: Футболистите ще са под напрежение, но аз съм оптимист

Утре "лъвовете" излизат в контрола срещу Франция

Lap.bg

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров заяви, че избраниците му ще бъдат подложени на голямо напрежение в контролния мач срещу тима на Франция. Двата тима излизат един срещу друг в Париж утре (8 юни), като за "петлите" това ще бъде последна проверка преди началото на европейското първенство.

Под ръководството на Петров "лъвовете" все още нямат победа, като това ще е трета контрола в последните седмици. Те записаха равенство със Словакия и загуба от Русия.

Снимка: Reuters

"Смятам, че утре ще сме готови за двубоя. Ще използваме тази възможност да се покажем срещу един от най-големите отбори в света. Имаме много добри млади играчи, за които ще им е полезно. Футболистите ще бъдат подложени под много голямо напрежение срещу такъв съперник", заяви Петров.

"Искам да видя един отбор, който иска да покаже себе си, да затрудни Франция, да бъде подкрепен. Този отбор има нужда от подкрепа. Искаме да променим много, но тези млади момчета трябва да бъдат подкрепени. Те могат да заявят себе си утре. Уникален момент е утре. Трябва да са позитивни, дисциплинирани и да си помагат. Знам, че много хора не ми вярват, но ние сме оптимисти. Виждам добър колектив и настроение. Това един ден ще доведе до резултати", добави той.

Снимка: Lap.bg

Селекционерът заяви, че футболистите са натрупали доста умора през последните дни, като не пожела да разкрие с каква тактика тимът ще опита да се противопостави на световните шампиони.

"Надявам се, че утре ще издържим. Много ще ние трудно, защото някои от футболистите ще изиграят трети пореден мач. Утре темпото ще бъде високо. Ще ни трябва около един час да кажа какво ме впечатлява във Франция. Имаме си нашите аргументи и за нас това ще е един безценен опит. Казах, че Франция си направи изводите от двубоя с България през 1993 година. Дай Боже и ние да тръгнем нагоре. Дано се възползваме от този знак. Пожелаваме си го", категоричен е Петров.

През 1993 г. в Париж се игра мача между България и Франция, а "лъвовете" се класираха за световното първенство след гол на Емил Костадинов в последните минути на срещата.