на живо

Ясен Петров: Изненадан съм от желанието за игра на националите

"Лъвовете" заминаха за трите си контроли с участници на европейското първенство

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров заяви, че настроението в тима е добро и той лично е изненадан от формата и желанието за игра на своите избраници. "Лъвовете" заминаха тази сутрин (31 май) за трите си контролни мача с участници в европейското първенство.

България се изправя срещу Словакия на 1 юни в Рийд, Австрия, срещу Русия на 5 юни в Москва и срещу световния шампион Франция на 8 юни в Париж.

Снимка: Lap.bg

"Не отиваме като обречени. Поканени сме от много тежки съперници, но отиваме с целта да ги затрудим максимално и ако можем, да спечелим. Няма мач, в който да не искаме да успеем. От тези три дни, в които тренирахме, за мое учудваме футболистите са в много добро състояние. Изненадан съм от тяхното желание за игра. Настроението е добро и се надявам това по някакъв начин да се отрази и на играта ни. Отново имаме малко време и влизаме в тежка серия, но в тези мачове можем да градим отбор", заяви Петров на летище "София".

От състава отпаднаха Спас Делев, Антон Недялков, Георги Йомов, Кристиан Димитров, Димитър Костадинов и капитана Георги Костадинов.

Снимка: Lap.bg

"Всички футболисти ще вземат участие, надявам се. На всеки ще се даде шанс. Искаме да дадем възможност на всеки да покаже своите възможности. Това е една арена, на която всеки един може да покаже себе си. Дай Боже някой да извлече полза от тези контроли и да подпише договор с отбор от добро първенство", добави Петров.