на живо

Ясен Петров: Няма какво да губим от мача с Италия. Отиваме за изненада

"Нужни са битка и характер, дисциплина и взаимопомощ", заяви селекционерът на националния тим преди мачовете с Италия и Литва

Ясен Петров: Няма какво да губим от мача с Италия. Отиваме за изненада

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров заяви, че се надява избраниците му да постигнат изненада при гостуването на актуалния европейски шампион Италия. Двата тима играят среща от квалификациите за световното първенство в Катар на 2 септември. 

"Отиваме с амбицията да ги затрудним и ако успеем да сме дисциплинирани, да направим някаква изненада. Нужни са битка и характер. Следващото нещо е изключителна дисциплина и взаимопомощ. За да изградим отбор, връзките между играчите трябва да са много силни. Повечето от момчетата знаят нашите изисквания. Надявам се да дадат всичко от себе си. Ако не дадеш всичко от себе си, няма как да спечелиш.", заяви Петров. 

Снимка: Lap.bg

"Вчера тренирахме девет човека. Днес чакаме останалата група и трябва да ги възстановим. Физически трябва да се подготвят в отборите, психически се стараем да създадем добра атмосфера. Надявам се да ги подготвим и психически, и тактически за Италия и Литва. За мен е най-важното е да са обединени, да бъдат заедно и да играят като отбор“, сподели притесненията си селекционерът на „лъвовете“.

След мача с Италия следва втори сблъсък от квалификациите - срещу Литва на 5 септември.

Снимка: Lap.bg

"Много рядко някой побеждава с голяма разлика. Трудно се побеждава, ако не оставиш сърцето си на терена. Всеки има право да мечтае. Дано момчетата си хванат шанса", заяви Петров.