на живо

Ясен Петров: Само може да печелим от мачове като този

"Не ни достигнаха 10 минути, за да кажем, че сме се представили добре"

Getty Images

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров отчете класата на Франция след класическата победа за световния шампион срещу "лъвовете" в контролна среща, играна на "Стад дьо Франс" в Париж. Според треньора, двубой като този може само да бъде от полза за многото млади играчи в състава ни.

"Играхме срещу един страшно силен отбор. Бяхме доста уморени и затова прибегнахме към ранни смени. Франция е много силен отбор. Стана ми ясно още в началото, че мисията ще е много трудна. Не ни достигнаха 10 минути, за да кажем, че сме се представили добре. Играхме срещу фаворита за Евро 2020. Имахме страхотен шанс при 0:1. Не мога да кажа, че не се старахме. Само може да печелим от мачове като този.", заяви Петров, за когото това бе шести мач начело.

Снимка: Getty Images

"Знаете, че централните защитници играха и в предишните мачове по 90 минути. Всичките ни мачове в последната седмица бяха срещу силни противници, особено днес. Знаем, че Вальо Антов няма игрови ритъм, но изкара три мача по 90 минути. Да не забравяме, че е и краят на сезона."

"Имахме невероятни съперници срещу нас. За тези млади момчета това бе безценен опит. Докоснахме се до това да се изправим срещу много силни съперници при страхотна атмосфера. Това бяха три много ценни мача за нас", каза селекционерът.

Следващият мач на България е на 9 септември, когато тимът гостува на Италия в световна квалификация.

Снимка: Getty Images