на живо

Ясен Петров: Ще има хора, които ще се чувстват обидени, но мога да викна само 24 души

Националите по футбол заминаха за Украйна, където утре ще изиграят контрола

Ясен Петров: Ще има хора, които ще се чувстват обидени, но мога да викна само 24 души

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров заяви, че не изключва някои от отпадналите за следващите срещи на тима - контролата с Украйна (11 ноември) и мача от световните квалификации срещу Швейцария (15 ноември).

"24 човека сме повикали, не можем да повикаме 35. Това сме преценили и решили. При всички положения има хора, които могат да се чувстват обидени. Съжалявам, но това са играчите. 12 дебютанти има в мачовете до сега. Ще има още. Нашата цел а де подмладим. Не на всяка цена, защото трябват и опитни. Младите в момента са болшинство", заяви Петров при заминаването за Украйна.

Снимка: Lap.bg

Петров е категоричен, че "лъвовете" продължават да преследват добро класиране в квалификациите, въпреки че нямат шанс да си осигурят място на световното в Катар през 2022 г.

"За нас третото място е цел в групата. Искаме го. Ние трябва да вземем нещо в Швейцария. Какво има да губим? Трябва да изиграем този мач. Имахме неприятни 12 минути, ако си спомните. Тогава се обърнах към щаба и им казах, че има още 78 минути. Тогава беше 0:3. За тях мача е много важен. За нас този двубой е един от мачовете, в които може да се заявим", категоричен е селекционерът.

Снимка: Lap.bg

"И двата мача са сериозни, а настроението е отлично. Много сериозни противници са и се надявам на едно добро представяне. Имайте предвид, че нашето желание е да побеждаваме. Дай боже да вземем максимума от всяка една среща. Не знаем как ще се развият те. Най-важното е да покажем добра игра, а какво ще стане ще видим", категоричен е той.