на живо

Ясен Петров: Ако нямаме резултати, ще си тръгна като пич (ВИДЕО)

Моята цел не е да съм национален селекционер, а да зарадваме народа, каза треньорът в "Шоуто на Николаос Цитиридис"

Ясен Петров: Ако нямаме резултати, ще си тръгна като пич (ВИДЕО)

Аз не завися от никого и по никакъв начин. Ако нямаме резулати, ще стана като пич и ще си тръгна. Така Ясен Петров коментира новото си начинание - да изкара националния отбор по футбол от кризата и да "зарадва хората".  

"Без дисциплина няма да стане, но ще направя така (футболистите) да се забавляват. Трябва да се забавляваш, да ти идва от сърцето.", каза новият национален селекционер в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

Снимка: Lap.bg

Относно промяната, от която има нужда представителният ни тим, за да започне да постига положителни резултати, бившият треньор на "Ботев" Пловдив и "Левски" добави: "Това не е нещо, което мога да го направя само аз. Това е свързано с екип, а в него влизат и хората от изпълкома, и футболистите, но трябва да има много позитивна енергия."

Ясен Петров е оптимист и вярва, че всичко е възможно. Според него победи срещу Швейцария и Италия в световните квалификации могат да бъда постигнати, но само с умна игра и желание.

"Аз съм нестандартен. Не се изкривявам, аз съм точно този, който съм. Директен съм. Нямам нуждата да бъда харесван от хората. Имам нужда с нашия екип и всички повикани футболисти да направим готин колектив, защото нямаме много време. Трябва да вкараме една идея и да влезем в нея."

"Моята целта не е да съм национален селекционер, а да зарадваме народа.", категоричен е Петров, който дълги години бе треньор в Китай.

Снимка: Lap.bg

На "лъвовете" предстои участие в квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г. България пропусна последните 5 издания на шампионата, а сега е в група с Италия, Швейцария, Литва и Северна Ирландия. Първите мачове от квалификациите са през март 2021 г.

Вижте повече във видеото.