на живо

Ясен Петров: Направили сме всичко възможно футболистите да си изчистят главите (ВИДЕО)

"Не допускам напрежение в отбора", коментира селекционерът преди домакинството на Северна Ирландия

Lap.bg

Трябва да подходим с положителна нагласа и да поправим грешката, която допуснахме срещу Литва. Това заяви националният селекционер Ясен Петров на пресконференцията преди световната квалификация със Северна Ирландия.

Двубоят ще се проведе само часове след конгреса на Българския футболен съюз (БФС), на който ще бъде избран президент на централaта.

"Ние като щаб не допускаме напрежение в отбора. Направили сме всичко възможно футболистите да си изчистят главите, защото ни предстои двубой, в който трябва да сме максимално мобилизирани. Не е лесно в мач, като този, който ни предстои, защото и за нас разочарованието беше голямо", каза Петров.

"Лъвовете" са четвърти в групата с пет точки. С такъв актив е и отборът на Северна Ирландия, който обаче е с мач по-малко.

Само преди няколко дни България допусна тежка загуба с 1:3 при гостуването си на Литва. За мача със Северна Ирландия селекционерът обяви, че ще направи промени в отбора, като добави, че ще има и дебютант. Вероятно това ще бъде Радослав Цонев, който беше повикан в последния момент на мястото на контузения Антон Недялков.

"Ако исках да затворя мача с Литва, щях да го направя при 1:1 и щяхме да вземем точка, никакъв проблем. Но ние искахме да спечелим. Ако смятате, че желанието ни да спечелим е било грешка, така да бъде", каза още той.