на живо

Ясни са всички участници в елиминационната фаза на Шампионската лига

Осем отбора пък ще мерят сили в Лига Европа. Сред тях е и "Лудогорец"

След изиграване на последните срещи от груповата фаза на Шампионската лига, станаха ясни всички участници в елиминационната фаза на турнира. Жребий ще определи 1/8-финалните двойки, които ще се борят за трофея.

Той ще бъде изтеглен в понеделник (12 декември), а bTV Action ще ви покаже пряко церемонията от 13:00 ч. Час по-късно започва тегленето на 1/16-финалните двойки в турнира Лига Европа, като българският шампион "Лудогорец" и още седем тима от най-силния европейски клубен турнир също ще играят в надпреварата през пролетта на 2017 г., тъй като се класираха на трето място в своите групи.

В първа урна на жребия за елиминациите на Шампионската лига ще бъдат отборите, класирали се на челна позиция в групите. Те ще играят срещу един от отборите, класирал се на второ място. Предимството е, че в мача-реванш ще бъдат домакитни.

Първа урна: "Арсенал", "Наполи", "Барселона", "Атлетико" Мадрид, "Монако", "Борусия" Дортмунд, "Лестър", "Ювентус"

Втора урна: "Пари Сен Жермен", "Бенфика", "Манчестър Сити", "Байерн" Мюнхен, "Байер" Леверкузен, "Реал" Мадрид, "Порто", "Селта"

Класирали се за Лига Европа: "Лудогорец", "Бешикташ", "Борусия" Мьонхенгладбах, "Ростов", "Тотнъм", "Легия" Варшава, "Копенхаген", "Лион"

Жребият за двата турнира гледайте пряко по bTV Action в понеделник (12 декември) от 13:00 ч.