на живо

Явлението "Витоша" Бистрица (ВИДЕО)

"Асоциациите с Бойко Борисов ни тежат", заяви Костадин Ангелов

bTV

Давид срещу Голиат. Това представлява тазвечершния мач между новака в Първа професионална лига "Витоша" Бистрица и шампиона "Лудогорец".

Отборът от софийското село е дебютант в елита на българския футбол и вече спечели първата си точка срещу "Етър". "Лудогорец" пък е шесткратен шампион и редовен участник в европейските клубни турнири. Въпреки това във "Витоша" няма да се предадат без бой и ще продължат светкавичното си развитие в последните години.

Къде е тайната?

Нови съблекални, трибуна с козирка и осветление. Малцина са били оптимистите в Бистрица, че местният "Витоша" може да има такъв китен стадион. Амбициозното ръководство на клуба обаче показва, че с желание всичко се постига. До края на годината се очаква всичко да е готово по съоръжението - 1500 седящи места, нови съблекални, козирка и още две трибуни.

Снимка: bTV

От влизането си в Първа лига има истински бум в записването на деца в школата. В момента там тренират над 60 деца във всички възрастови групи. Повечето от тях са родом от Бистрица.

"Това е моята страст, моята любов, моята работа. Това ме прави щастлив. Усилията не ми тежат. Една от причините да успеем е това, че работата ни е удоволствие и я превръщаме в забавление. Към нас няма очаквания. Няма проблем да се върнем и в "Б" група. За нас това е един бонус. Това ни освобождава да правим това, което чувстваме, че трябва", разкрива треньорът на тима Костадин Ангелов.

"Витоша" Бистрица е отборът, свързван най-често с премиерът Бойко Борисов, участвал в мачове на ветераните на отбора. Ангелов не отрича, че той е част от клуба, но категорично заявява, че това понякога тежи.

"Той е част от нас. Никой не може да го отрече това. Фактът, че много хора мислят, че ние сме галеници, защото сме свързани с него, блокира много неща, като например базата. За нея се плаща наем. Много отбори получиха пари, за да си сложат осветление. При нас няма такова нещо. Всичко е благодарение на президента на клуба и на моменти това тежи. Тези асоциации с премиера и тази предпазливост на клуба да не почне да се спекулира с това, тежи много", каза треньорът.

Снимка: bTV

За скромния тим на "Витоша", в който играчите взимат най-ниските заплати, в първенството предстои среща с тези, които имат най-високите - "Лудогорец".

"Много е важно да уцелим ахилесовата им пета. Ако успеем, ще бъдем щастливи след мача. Това е най-силният отбор в България. Ще ни бъде доста трудно, но това не ни пречи да се пробваме. Всички други играчи в "А" група имат повече опит, което означава, че тепърва ще надграждаме, ще се успокояваме и ще придобиваме опит", предвижда Ангелов.

Във "Витоша" твърдят, че "Лудогорец" е примерът, който всеки у нас трябва да следва ако иска да се развива като отбор. А в Бистрица, макар и в по-малки мащаби, са тръгнали да копират модела. 

Как се мотивират играчите на дебютант в елита, какво им е коствал ремонтът на стадиона и защо Константин Ангелов не би взел нито един играч от "Лудогорец", чуйте в следващото видео: