на живо

Явор Вълчинов: Монтана ни затрудни максимално

Ферарио Спасов: През първото полувреме изглеждаше, че твърде лесно се противопоставяме на Левски

bTV

Късно снощи Левски победи Монтана с 2:0 в среща от 5-тия кръг на "А" група. В герой за "сините" се превърна Божидар Краев, който отбеляза и двете попадения за столичани.

Наставникът на гостите Ферарио Спасов остана доволен от представянето на своите: "Допуснахме в един период от мача Левски да създаде опасности пред вратата. Вкараха ни гол. Ние реагирахме и изнесохме играта напред. Получихме и втори гол. Не бяхме съгласни с този развой на събитията, създадохме опасности. Доволен съм от момчетата, независимо Левски в какво състояние е."

"Поддържахме едно високо ниво до момента. Нормално беше да има спад в някои наши действия. Не трябва да се срамуваме от това, което направихме днес. Ударихме три греди, Левски се възползва от положенията си. Допуснахме грешки в изнасянето на топката и в разиграването. Получихме голове, когато бяхме с числено превъзходство в защита."

"През първото полувреме изглеждаше, че лесно се противопоставяме на Левски. Головете бяха идентични. Приемаме резултата и продължаваме напред. Програмата ни е много тежка за новак."

Заместващият наказания старши треньор на Левски Стойчо Стоев - Явор Вълчинов заяви: "Монтана ни затрудни максимално. Решаващи бяха първите 20 минути на второто полувреме, когато нашият обор игра силно. Трябва да си извадим поуки, защото не успяхме да покажем това, което искахме преди почивката."

"На загрявката футболистите бяха апатични, но трябва да осъзнаем, че всички мачове са важни. След почивката вкарахме повече агресия и свалихме топката на земята. Преди почивката опитвахме повече с центрирания, но по-късно коригирахме това.
Факт е, че създадохме чисти положения и преди почивката. Важно беше да не изпуснем този импулс, след победата във Варна."

"Честитя на Наско (Курдов) този дебют. Има какво да даде на Левски, а Божидар Краев определено си заслужи аплодисментите с тези два гола."