на живо

Йоахим Льов остава начело на Бундестима до Русия 2018 г.

Селекционерът на Германия вижда потенциал в младия състав

www.dfb.de

Селекционерът на Германия Йоахим Льов остава на поста си още две години - до световното първенство в Русия през 2018 година.

56-годишният специалист ще продължи работата си в Бундестима, въпреки разочарованието от отпадането на полуфиналите на Евро 2016 от домакина Франция.

"На европейското първенство имахме най-младия състав и все още виждам огромен потенциал в тези момчета. Сигурен съм, че те ще ни радват още много и за мен е удоволствие да работя с тях и да се развиваме по пътя към световното първенство в Русия през 2018 г.", заяви Льов в специално обръщение на сайта на Германския футболен съюз.

Снимка: Getty Images

Президентът на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел заяви, че застава зад думите си от старта на европейското, а именно, че немският селекционер е най-подходящият треньор за Бундестима към момента.

"За нас е въпрос на уважение да можем да позволим на треньор като Льов да продължи да работи с националния отбор, с който той постигна толкова много успехи. Ние никога не сме имали съмнения, че Льов е правилният за нас човек и се надяваме, че заедно ще постигнем общите си цели", каза Гриндел.

Под ръководството на Льов немския тим достигна до финала на Евро 2008, където загуби с 0:1 от Испания, а украшението в треньорската кариера на специалиста си остава спечелената световна титла през 2014 г.