на живо

Йоаким Льов: Победихме Италия с техните номера

Стабилната психика на младите футболисти в състава на Германия е решила двубоя според германския селекционер

Getty Images

"Италианците отново играха силно, както и през целия турнир. За да ги победим, ние трябваше да използваме техните методи, а и много интелект", заяви селекционерът на Германия Йоаким Льов след победата на Германия над Италия след изпълнение на дузпи в 1/4-финал на европейското първенство, игран в Бордо. 

Логично Льов беше във възторг, след като Бундестима отстранява за първи път в историята си "Скуадра Адзура" в елиминационна фаза на голям футболен форум. 

"Разбира се, че съм щастлив, че продължаваме напред, независимо срещу кой съперник. Чувството е невероятно. Турнирът обаче още не е приключил и ни предстои още доста работа."

56-годишният специалист каза още, че отборът е тренирал дузпи, но изненадващо считаните за най-сигурни изпълнители са пропуснали, визирайки Томас Мюлер, Месут Йозил и Бастиан Швайнщайгер. Въпреки това, Льов е доволен от футболистите си и най-много от младите, които не се поддадоха на напрежението. 

Снимка: Getty Images
"Разбира се, тренирахме дузпи. По принцип имаме добри изпълнители от 11-те метра, но точно те не вкараха в този мач. Най-трудното при дузпите е, когато футболистът тръгне от центъра за изпълнението и си мисли колко много зависи от неговия удар. Но младоците в нашия състав - Кимих и Хектор, не ни подведоха и в решаващия момент вкараха своите изстрели. Особено Йонас, който реализира решаващата дузпа. Той е спокоен и сериозен футболист, който винаги е концентриран", заяви селекционерът на Маншафта.