на живо

Йоана Илиева се прицели в олимпийска квота (ВИДЕО)

Младата ни надежда във фехтовката иска да покорява нови върхове

Йоана Илиева се прицели в олимпийска квота (ВИДЕО)

Медал от предстоящото световно първенство до 20 години и квота за олимпийски игри. Такива цели си поставя най-добрата българска състезателка по фехтовка - Йоана Илиева.

През април Илиева ще вземе участие на световното първенство до 20 години, а веднага след това й предстои европейска олимпийска квалификация в Мадрид. Само първото място дава квота за Игрите в Токио.

Годината стартира успешно за българката, която преди седмица стана европейска шампионка на сабя при девойките до 20 години.

За младата ни надежда в този спорт това е четвърти ценен успех, след сребърния медал, който има от европейско първенство, бронзов от световно, а отделно е носител на Световната купа от миналата година.

"Сега, когато вече съм покорила този връх, вече знам, че има следващото стъпало, което трябва да постигна. Аз съм много щастлива, но не смятам, че това е краят.", каза Илиева пред bTV.

"Смятам, че моят ключ за успеха е да съм абсолютно спокойна и да си поставя за цел да подобрявам себе си. Аз по-скоро ще разчитам на изненадата.", добави тя.