на живо

Йордан Лечков за Ивелин Попов: Свършил съм си задължението (ВИДЕО)

"Оставките в БФС бяха грешно поискани и подадени", заяви членът на Изпълкома

Йордан Лечков за Ивелин Попов: Свършил съм си задължението (ВИДЕО)

Членът на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз Йордан Лечков коментира твърдението на бившия капитан на България Ивелин Попов, че той е една от причините за отказването му.

Нападателят заяви през ноември 2019 г., че повече няма да играе за "лъвовете". Тогава, след мача с Чехия, той заяви, че Лечков не е "тровил" атмосферата в клуба, но преди часове порица поведението му като отговорник за националните отбори.

"А кои са другите причини? Гледал съм мачове, които предполагам и вие сте гледали. Спомняте ли си да съм коментирал, да съм бил злостен към определен футболист? Чинно след всеки мач, обикновено при негативните резултати, аз съм при вас. Ако, някой от вас ми каже, че сме гледали различни мачове, съм съгласен да отговоря. Свършил съм си своето задължение като отговорник за националния отбор", заяви Лечков.

Снимка: Lap.bg

Той коментира и предстоящия конгрес за избор на нов президент на Българския футболен съюз през декември. Лечков беше категоричен, че подаването на оставка от страна на предишния шеф на централата - Борислав Михайлов, е било грешка.

"Отдавна съм казал, че няма да се кандидатирам. Ето така се прави - всеки може да ти поиска оставката. Но не трябваше да се подава оставката. Беше грешно поискана оставката, ако ме питате за моето мнение. Беше грешно поискана и грешно подадена. Това е, което мога да ви кажа. Аз отдавна съм казал - не съм кандидат, нямам намерение, все още съм лоялен към българския футбол", заяви той.