на живо

Йосифов и Соколов отново под пара по RING и на btvnovinite.bg

Капитанът на националния отбор в опит да спечели приза за най-добър блокировач в Италия

legavolley.it

Нови волейболни емоции с българско участие предстоят на зрителите на каналите на bTV Media Group през уикенда. Родните фенове ще могат да се насладят на играта на националите Виктор Йосифов и Цветан Соколов.

Снимка: legavolley.it

В събота от 19:00 часа пряко по RING и онлайн на Voyo.bg в екипа на "Монца" капитанът на "лъвовете" ще се опита да запази първата си позиция в класирането при блокировачите с нов силен мач, този път срещу намиращия се на предпоследно място тим на "Сиена".

Снимка: legavolley.it

До момента родният волейболист е спрял успешно 65 нападения на противникови играчи, като Йосифов дели първата позиция със Себастиян Соле от "Калцедония" Верона, който обаче е изиграл мач повече. При оставащи само два кръга до края на редовния сезон, срещата е с особена важност за българина, който се нуждае от силни изяви срещу "Сиена", за да се поздрави с индивидуалната награда.

Снимка: legavolley.it

Отборът на "Монца" се намира на 7-а позиция в класирането и ще трябва задължително да победи своя опонент тази седмица, за да запази мястото си в шампионата. Играчите на Фабио Соли са само с точка пред "Падуа". Важното за домакините е, че вече са си гарантирали участието в плейофите.

Нещата стоят по коренно различен начин за гостите от "Сиена", които са под угрозата да загубят елитния си статут. 13-ият в италианската Серия А1 е на 4 точки от "Вибо Валентия", като дори и победа срещу "Монца" няма да остави тима в първата дивизия.

Снимка: legavolley.it

В неделя от 19:00 ч. на сайта btvnovinite.bg безплатно и без регистрация предстои още един сблъсък с българско участие. Цветан Соколов и "Лубе Чивитанова" ще имат гостуване на скромния "Кастелана".

Домакините са на дъното в шампионата, с едва 2 победи в първенството, но клубът успя да ги постигне в последните си 3 срещи. Силната форма на възпитаниците на Винченцо Ди Пинто дава надежди на волейболистите на "Кастелана", че може да продължат със силните си изяви и поне да напуснат елита с финес.

Снимка: legavolley.it

Цветан Соколов е в основата на успехите на "Лубе Чивитанова", който се намира на третото място в италианския елит, като в оставащите 2 кръга отборът се нуждае от чисти победи и грешки на някой от измежду "Перуджа" и "Тренто", за да влезе от по-добра позиция в плейофите.

Час по-късно пряко по RING започва дербито на кръга между "Модена" и "Тренто". Домакините до последно ще кръстосват шпаги с "Милано" за четвъртата позиция и минимално предимство преди плейофите.

Снимка: legavolley.it

Иван Зайцев и съотборниците му доказаха в миналия кръг, че непостоянството е най-големият им недостатък. При гостуването на "Сиена" отборът загуби 2 гейма, въпреки солидното си предимство.

Именно това може да бъде ключът към успеха за "Тренто", който е в серия от 3 поредни победи и ще се постарае да завърши на втора позиция в редовния сезон.

Ще поведе ли в класацията при блокировачите Виктор Йосифов? Ще видим ли нов паметен мач на Цветан Соколов? Кой щу спечели дербито на 25-ия кръг в италианското първенство?

Отговорите - само в ефира на bTV Media Group!