на живо

Йозил и Санчес разнищиха Динамо Загреб. Арсенал още мечтае за осминафинал (ВИДЕО)

БГНЕС

Арсенал победи с 3:0 Динамо Загреб и съхрани надеждите си за продължаване на осминафинал в Шампионската лига.

Хората на Арсен Венгер се нуждаеха от задължителна победа в Лондон, допълнена с успех на Байерн над Олимпиакос, като и двете условия се изпълниха.

Арсенал започна припряно срещата и трудно успяваше да задържи дълго в противниковата половина. В началото Динамо успя да стигне до 3 ъглови удара, но от тях не произлезе нищо опасно. Постепенно „артилеристите” повишиха концентрацията си и натикаха съперниците си в тяхното поле. Стигна се до няколко по-напрегнати ситуации, но не се наложи вратарят Едуардо да се намесва.

В 29-та минута Алексис Санчес стигна до една топка пред наказателното поле, успя без забавяне да я центрира към Месут Йозил, който с глава вкара за 1-0. Малко по-късно гол отбеляза и Санчес. Той засече подаване на Начо Монреал и вкара втори гол за лондончани.

До края на полувремето можеше да се стигне и до още голове, но първо Едуардо спаси удар на Йозил, а скоро след това и на Алексис Санчес.

Втората част започна по-спокойно, като Арсенал владееше топката продължително. В 69-та минута Алексис Санчес вкара трети гол за топчиите след прекрасна асистенция на Джоел Кембъл. Това окончателно разкрепости домакините, които създадоха още няколко положения за гол, но не успяха да ги реализират.

Санчес потърси своя хеттрик, но нямаше шанс да го постигне. Чилиецът имаше претенции за дузпа малко преди края, но арбитърът от Унгария подмина положението.

С победата си Арсенал събира 6 точки и вече зависи от себе си в опита си да се класира на осминафинал. За да продължат напред „артилеристите” трябва да победят с 2 гола разлика Олимпиакос в Пирея в последния кръг. Хората на Венгер ги устройва и успех с един гол разлика, но мачът трябва да завърши поне 2-3, с колкото Олимпиакос спечели в Лондон. Арсенал в същото време има по-добра голова разлика от гърците.

Вижте най-интересното от срещата Арсенал - Динамо (Загреб):