на живо

Йозил може да прибере още 10 млн. евро от "Арсенал"... без да прави каквото и да е

От клуба са притеснени, че плеймейкърът ще откаже трансфер този месец

Месут Йозил може да получи още 10 млн. евро от "Арсенал" без да прави каквото и да е. Според вестник "Сън", в клуба са притеснени, че отлъченият плеймейкър ще отхвърли всички предложения за трансфер този месец, за да получава заплатата си до юни.

Месечното възнаграждание на германеца възлиза на около 1,65 млн. евро. Договорът му изтича през лятото и е структуриран така, че ако Йозил го изпълни, ще вземе и огромен бонус за лоялност.

Медиите в Турция пишат, че Йозил вече се е споразумял с местния гранд "Фенербахче" и ще се обвърже с клуба за 3 години. По този начин той ще изпълни обещанието, което е дал на майка си, а именно - един ден да облече екипа на 19-кратния шампион на южната ни съседка. Дали обаче няма да го отложи с половин година?

Йозил премина в "Арсенал" през 2013 г. Тогава "артилеристите" платиха на "Реал" Мадрид над 45 млн. евро за правата му. Халфът записа 254 мача с екипа на лондончани, отбелязвайки 44 гола.

През настоящия сезон Йозил бе оставен извън състава на мениджъра Микел Артета, с когото са бивши съотборници. Испанският треньор многократно постави под съмнение отдадеността на футболиста към клуба.