на живо

Йозил нарушава традицията с нов номер във "Фенербахче"

Полузащитникът с интересен избор

Месут Йозил си избра нетрадиционен номер във "Фенербахче". Германският полузащитник премина в турския гранд като свободен агент, а договорът му е за три години и половина.

Йозил вече е в Истанбул и няма търпение да отвори нова страница в кариерата си. Любимият му номер 10 обаче е зает. Поне до края на сезона той ще бъде на гърба на Мбвана Самата, който е под наем от "Астън Вила".

След като не може да носи номер 10, който е емблематичен за него, полузащитникът си е избрал 67. Причината да се спре точно на този номер е доста интересна - предците му са от Зонгулдак в Турция, а пощенският код на града започва с тези две цифри.

Очаква се от следващия сезон Йозил да вземе любимия си номер, веднага щом той стане свободен.

Във "Фенербахче" световният шампион с Германия от 2014 г. ще получава по 5 млн. евро на сезон. В "Арсенал" той бе един от най-добре платените футболисти и годишната му заплата бе в размер на 20 млн. евро.

Йозил премина в лондонския клуб през 2013 г. Тогава "артилеристите" платиха на "Реал" Мадрид над 45 млн. евро за правата му. Халфът записа 254 мача с екипа на лондончани, отбелязвайки 44 гола.

През настоящия сезон Йозил бе оставен извън състава на мениджъра Микел Артета, с когото са бивши съотборници. Испанският треньор многократно постави под съмнение отдадеността на футболиста към клуба.