на живо

Юлия Берберян: Григор е доказателство, че с талант и много труд се стига до върха (ВИДЕО)

За една седмица Димитров задмина Катя и Маги и изравни Мануела, сподели българската треньорка

Lap.bg

Легендарната треньорка Юлия Берберян поздрави Григор Димитров за невероятния успех в Лондон. Късно снощи първата ни ракета триумфира на заключителния турнир на АТП и записа със златни букви името си историята на тениса.

Майката на сестри Малееви бе специален гост в студиото на "Тази сутрин". Тя заяви, че Григор е доказал, че с талант и много трудно се стига до най-големите върхове. Освен това сподели, че за една седмица Димитров е задминал постиженията в ранглистата на Катерина и Маги и е изравнил третото място на Мануела.

"Радвам се, че Григор успя да сподели тази радост с целия свят и с цяла България. Григор е толкова по-различен в сравнение с преди 2-3 години. Той доказа, че с талант можеш да стигнеш само донякъде, но ако не преодолееш тази бариера на таланта и не се научиш да работиш, няма да стигнеш до най-високите върхове", каза Берберян.

"През последните 2-3 години той порасна. Помните емоционалните му изблици на турнира в Истанбул. Там той изля всички негативни и дяволски емоции, които го люлееха. След това като че ли се хвана в ръце. Безспорно треньорът и целият му екип са му помогнали за това. Това е отборна работа."

"Очакванията ще са много големи. Този, който успее да изтърпи всички унижения и оскърбления, които тенисът може да му поднесе, ще може да стигне още по-нагоре. Но нека и ние малко да се спрем, защото Григор постигна толкова много. Да му дадем шанс да осмисли какво е направил, да се зарадва на този успех, защото в тениса понякога нямаш време да се зарадваш."

"Григор за една седмица достигна Катя, която беше номер 6. Достигна Маги, която беше номер 4. Задмина ги и стигна до Мануела, която е била номер 3 в света. Това е абсолютно феноменално. Зарадвах се, но също така в деня, в който обявиха, че той върви твърдо към №4, в този ден почина Наим Сюлейманоглу. Помислих си: "Един голям български спортист, един голям гражданин. един голям шампион си отива, да почива в мир, идва друг и слава на него", завърши Берберян.