на живо

"Юнайтед" с Матич и Ибра, но без Бауи срещу "Сити"

Фелайни и Джоунс под въпрос за дербито

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо даде яснота около контузените в състава на "червените дяволи" и тяхното участие в предстоящото дерби с лидера в класирането на Висшата лига "Манчестър Сити".

Халфът Неманя Матич, който пропусна успеха с 2:1 над ЦСКА Москва със сигурност ще играе срещу "гражданите".

Нападателят Златан Ибрахимович, който не бе в групата на тима за мача с руския тим, както и за гостуването на "Арсенал" в събота, също се очаква да бъде на разположение на португалския специалист.

Що се отнася до халфа Маруан Фелайни и защитника Фил Джоунс, то двамата продължават възстановяването си от различни травми и също имат голям шанс да попаднат в групата за двубоя със "Сити".

Аут от срещата обаче е централният бранител Ерик Баи, който все още не е възстановен от травмата, която получи в мача с Челси на 5 ноември. Двубоят с "Манчестър Сити" пропуска и Пол Погба, който е наказан за 3 срещи след червения си картон в мача с "Арсенал".

Проблеми не липсват и в лагера на "гражданите". Испанският плеймейкър Давид Силва ще пропусне тазвечершния мач от груповата фаза на Шампионска лига с "Шахтьор" Донецк поради контузия. Той е под въпрос за дербито и ще премине късен фитнес-тест.

Тагове: