на живо

"Юнайтед" се разбра с Кавани с мисъл за нова "звезда на възраст"

Уругваецът ще подпише с "червените дяволи" за 2 години

Reuters

Единсон Кавани ще подпише договор с "Манчестър Юнайтед" за 2 години. Това съобщават английски медии, позовавайки се на потвърждение от агента на футболиста. 

33-годишният нападател пристига на "Олд Трафорд" без трансферна сума и след като договорът му с "Пари Сен Жермен" изтече в края на сезон 2019/2020. През изминалите месеци Кавани пребиваваше в родината си, където поддържаше форма с местните... балетисти. 

Той вече е в Манчестър. Очаква се в близките часове да оформи договора си и официално да бъде представен като футболист на "червените дяволи". Според медиите на Острова, уругваецът ще се обвърже с тима за 2 години, като ще получава по 210 000 паунда на седмица (след данъчно облагане).

Привличането на Кавани напомня на хода на "Юнайтед" от преди 4 години. Тогава английският гранд постигна договорка със Златан Ибрахимович. Шведът беше на 35 години, но през двата сезона на "Олд Трафорд" играеше ключова роля в тим, като взе участие в 53 мача и вкара 29 гола.

Снимка: Getty Images

Единственото ново попълнение в редиците на "червените дяволи" през настоящия трансферен прозорец е халфът Дони ван де Беек. Той пристигна от "Аякс" срещу сумата от 40 млн. евро.