на живо

"Юнайтед" си върна второто място след страхотен обрат срещу "Кристъл Палас"

Футболистите на Моуриньо наваксаха изоставане от 2 гола

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" обърна с 3:2 като гост "Кристъл Палас" в последна среща от 29-ия кръг на Висшата лига. С тази победа футболистите на Жозе Моуриньо си върнаха 2-ата позиция в класирането с 62 точки. "Кристъл Палас" пък остава на 18-ото място с 27 пункта.

В 11-ата минута домакините откриха резултата. Кристиан Бентеке задържа топката пред наказателното поле и подаде към Таунзенд, който с мощен удар, но с помощта на рикошет не остави шансове на Де Хеа. Палас можеше да стигне до втори гол в 18-ата минута, но Де Хеа отрази удар на Сорлот.

Футболистите на Рой Ходжсън продължиха силната си игра и в 27-ата минута отново Таунзенд опита далечен изстрел, но този път прати топката над вратата. До края на полувремето гостите отговориха с неточен удар на Джеси Лингард.

В началото на второто полувреме "Кристъл Палас" удвои преднината си. Лондончани бързо изпълниха фаул в половината на противника, Патрик ван Анхолт бе изведен по лявото крило и с красив удар направи 2:0.

В 55-ата минута Крис Смолинг намали резултата, след като засече с глава чудесно центриране на Антонио Валенсия.

Противно на очакванията "Кристъл Палас" продължи да доминира, но Бентеке и Ван Анхолт пропусна добри възможности.

В 76-ата минута гостите стигнаха до равенство. Алексис Санчес отправи удар се отби от напречната греда. Ромелу Лукаку стигна до топката, пребори се за позиция и между няколко защитника намери мрежата.

Секунди след това Бентеке с глава отблизо и само невероятната намеса на Де Хеа запази резултата непроменен.

В първата минута от добавеното време топката стигна до Неманя Матич, който отправи изключителен удар от около 25 метра и не остави шансове на вратаря Хенеси.