на живо

"Юнайтед" срещу ПСЖ, "Ливърпул" срещу "Байерн" в Шампионска лига (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо се завръща в Мадрид за осминафиналите

"Юнайтед" срещу ПСЖ, "Ливърпул" срещу "Байерн" в Шампионска лига (ВИДЕО)

Английските футболни грандове "Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул" ще имат трудни задачи на осминафиналите в Шампионската лига. "Червените дяволи" ще срещнат звездната многомилионна селекция на "Пари Сен Жермен". Мърсисайдци пък ще мерят сили с "Байерн" Мюнхен.

"Юнайтед" и френският шампион ще се изправят един срещу друг за първи път във футболната история. Сблъсъкът "Ливърпул" - "Байерн" Мюнхен пък предизвиква интерес заради завръщането на мениджъра на английския тим Юрген Клоп в родната Германия. Именно той водеше "Борусия" Дортмунд и стана шампион в Бундеслигата през 2012 г. - в последната година преди баварците да започнат серията си от 6 поредни титли, която продължава и днес.

Снимка: Reuters

На жребия, теглен в Нион, Швейцария, бе определена и друга интересна двойка. "Атлетико" Мадрид, на чийто стадион ще се играе финалът, ще срещне "Ювентус". Това означава, че звездата на италианския тим Кристиано Роналдо ще се завърне в Мадрид няколко месеца, след като напусна "Реал" - отборът, с който спечели Шампионската лига 4 пъти, включително и през миналия сезон. "Кралския клуб" пък ще се изправи срещу "Аякс".

Ето и всички двойки от осминафиналната фаза в турнира:

"Шалке" - "Манчестър Сити"

"Атлетико" Мадрид - "Ювентус"

"Манчестър Юнайтед" - "Пари Сен Жермен"

"Тотнъм" - "Борусия" Дортмунд

"Олимпик" Лион - "Барселона"

"Рома" - "Порто"

"Аякс" - "Реал" Мадрид

"Ливърпул" - "Байерн" Мюнхен

Снимка: Reuters

Два отбора, играли в една и съща четворка, нямаха възможност да се изправят един срещу друг отново. Това важеше и за тимовете, които са съперници в едно местно първенство.

Първите мачове от осминафиналите са насрочени от  12/13 февруари и 19/20 февруари, а реваншите са на 5/6 март и 12/13 март 2019 г.

Финалът ще се изиграе на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид на 1 юни 2019 г.

За първи път в осминафиналната фаза на турнира ще бъде използвана системата VAR, която помага при решенията на съдиите.