на живо

Юношеският ни национален отбор по волейбол до 19 години заминава днес за световното първенство

Драган Иванов: Отиваме в Аржентина да постигнем максимален резултат

cev.lu

Националният отбор по волейбол на България за юноши до 19 години заминава днес следобед за Аржентина за участие в Световното първенство.

Възпитаниците на Драган Иванов са в предварителна група С заедно с европейския шампион Полша, Чили, Тайван и Иран, като първият им мач е на 14 август от 17:00 часа срещу "Дружина Полска".

Българите тръгват в 14:00 часа от летище София. Предстои дълго и тежко пътуване, което ще продължи близо 36 часа. То включва три полета, като първо те ще летят до Франкфурт, впоследствие ще се прекачат за Буенос Айрес, а накрая предстои вътрешен полет в Аржентина до крайната дестинация град Кориентес.

"Тръгваме за Аржентина добре подготвени, обстановката в тима е много добра. Нямаме поставени конкретни цели за Световното първенство. Винаги обаче се стремим към върха. Отиваме в Аржентина да постигнем максимален резултат. Мондиалът е форум, на който няма слаби отбори. Всичко ще зависи от състоянието на отборите, мотивацията и влагането на полето. Резултатите са следствие на показаната игра. Затова силно се надявам да покажем това ниво, което демонстрирахме на отминалите форуми, в които постигнахме успехи. Да успеем да го надскочим, за да извлечем най-доброто от тези момчета и да направим достойно класиране", каза за официалния сайт на БФВолейбол Драган Иванов.

Състав на България за Световното първенство в Аржентина:
Пламен Шекерджиев (ЦСКА), Кирил Котев (Марек), Димитър Узунов (Виктория Волей),
Ивайло Иванов (Виктория Волей), Кристиян Илиев (ЦСКА), Станислав Драмов (Виктория Волей), Стефан Иванов (Виктория Волей), Алекс Грозданов (Левски Бол), Радослав Парапунов (ЦСКА), Гордан Люцканов (Тетевен Волей), Георги Димитров (Виктория Волей), Николай Манчев (Левски Бол)