на живо

Юношите на "Лудогорец" на косъм от победа над "Ботев"

Херо излезе с доста експериментален състав

Lap.bg

Експерименталните състави на "Лудогорец" и "Ботев" Пловдив завършиха 2:2 в последен мач и за двата отбора в първенството. Доста млади играчи дебютираха в Първа лига, а домакините накрая можеха и да спечелят.

Старши треньорът на шампионите Димитър Димитров-Херо пусна изцяло момчета от школата, както и такива, които отдавна са излезли оттам, но играят главно във втория отбор. В 31-ата минута Густаво Афонсо опита да центрира, но топката придоби странна треактория и удари горната греда. Пет минути по-късно Стивън Петков стреля с глава, след като засече центриране на Густаво. Вратарят избива в ъглов удар.

Въпреки неопитността си, те поведоха с 1:0 в 38-ата митнута чрез Ивайло Климентов, който технично от границата на наказателното поле парти топката в гредата и след това в мрежата след подаване на Денислав Александров. Минута преди края на първото полувреме Бризола стреля, но топката мина покрай гредата.

Гостите от Пловдив обърнаха развоя в рамките на 4 минути през второто полувреме. Най-напред резервата Дуде Ндонгала изравни с изпълнение от фаул, като на вратарят Дамян Дамянов му беше трудно да се ориентира. В 57-ата минута Георги Терзиев се разписа от 3 метра след центриране от корнер, като младите защитници на разградчани се заблудиха от опита за задна ножица на Густаво Афонсо.

Ерол Дост обаче изравни в 75-ата минута, след като между двама защитници с глава успя да отклони топката в мрежата, засичайки центриране на Димитър Илиев от ляво. Това е и първи гол за Дост в Първа лига.

В 84-ата минута Терзиев отново подари топката на домакините, като Александров излезе сам срещу вратаря, но стреля в гредата и топката излезе в аут. Веднага след това и "Ботев" имаше възможност, но в 88-ата минута Светослав Ковачев надбяга Лазар Марин, но пропусна да отбележи.