на живо

Юношите с убедителна победа на старта на европейското по волейбол в Италия

Момчетата на Мартин Стоев победиха Белгия с 3:0

Lap.bg

Юношеският ни национален отбор по волейбол до 18 години започна с успех участието си на европейското първенство в Италия. Играчите на Мартин Стоев не изпитаха особени трудности срещу Белгия, побеждавайки с 3:0 гейма (в отделните части 25:17, 25:21 и 25:23).

Младите българи, които са европейски вицешампиони от 2019-а година, се нуждаят от още една победа, за да се класират за полуфиналите в надпреварата.

Родните волейболисти определиха развоя на първия гейм след 7-ата точка, когато направиха серия от 5 безответни пункта в своя полза. Юношеските национали постепенно увеличиха своя аванс и затвориха първата част след 25:17.

Във втория гейм белгийците имаха по-силен старт, но в средата на частта "лъвчетата" направиха обрат и поведоха с 2:0 след 25:21.

Убедителното начало на родния тим в третия гейм до голяма степен реши и изхода от сблъсъка. Скоростните атаки на "лъвчетата" донесоха предимство от 10:2, но видим спад в играта на волейболистите на Мартин Стоев едва не коства загубата на третата част. В крайна сметка юношеските национали стигнаха до успеха с 25:23.

Най-резултатен за "трикольорите" бе Александър Николов, който реализира 23 точки, а Георги Татаров и Ерик Стоев добавиха съответно 12 и 11.

По-късно днес Италия и Турция играят един срещу друг в другия сблъсък от групата. Първите 2 отбора продължават към полуфиналите в шампионата. Евроволей се провежда с намален брой отбори, тъй като 4 тима се отказаха от участие заради пандемията от коронавирус. Това са европейският шампион Франция, Русия, Словакия и Финландия.

Следващият мач на родните национали е в понеделник срещу Турция.