на живо

Юрген Клоп: Вратата на "Ливърпул" е отворена за Стивън Джерард

Легендата на "мърсисайдци" скоро може да стане част от треньорския щаб на тима

Getty Images

"За него вратата винаги е отворена", заяви мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп по адрес на Стивън Джерард на пресконференция днес, цитиран от "Скай Спортс".

Английският халф обяви официално, че се оттегля от футбола. 36-годишният Джерард реши да не подписва с нов отбор след като контрактът му с "ЛА Галакси" изтече.

"Ако той иска да поеме по какъвто и да е било път оттук насетне, ние ще му помогнем", каза още Клоп.

Снимка: Getty Images
Информации из британските медии сочат, че е вероятно Джерард да влезе в щаба на германския мениджър или да поеме тим от школата на Ливърпул.

"Всички трябва да престанат да бъдат толкова въодушевени относно следващата му стъпка. В живота се нуждаеш от свобода, за да предприемеш следващ нов ход. Той беше млад футболист, а сега ше бъде млад каквото и да е. Не съм аз правилният човек да говоря за това", пък бе категоричен Клоп в обръщението си към журналистите.

Стивън Джерард е едно от най-легендарните имена в историята на "Ливърпул". Той изигра 710 мача за "червените" и спечели 8 трофея - Шампионската лига, Купата на УЕФА, Суперкупата на Европа, два пъти ФА Къп и три пъти Купата на лигата.