на живо

Юрген Матай: Не беше трудно решение да остана в ЦСКА

"Надявам се да преборим "Лудогорец" за титлата", заяви капитанът

Lap.bg

Капитанът на ЦСКА Юрген Матай заяви, че решението да продължи договора си с "армейците" не е било трудно за него, тъй като клубът му е дал много. Нидерландецът, който бе награден за №1 на декември 2021-а, изрази надежда, че "червените" ще се преборят за титлата с шампиона "Лудогорец".

"Когато дойдох, не съм очаквал, че ще печеля самостоятелни награди. Сега се надявам да печелим и като отбор. Радвам се, че зимният лагер приключи. Подготвяхме се основно кондиционно и физически. Всички сме готови за първенството. Когато дойдох от Нидерландия, играх в отбор, който бе в средата на първенството. ЦСКА ми даде възможност да направя повече. Клубът ми даде много и аз се надявам да му дам още повече.", каза Матай.

Снимка: Lap.bg

"Не беше трудно решение за мен да продължа договора си с ЦСКА. Имаше интерес и от други клубове, но за момента аз искам да остана в този отбор. Основната разлика между подготовките през лятото и зимата бе, че сега трябваше да наблегнем на кондицията. Аз съм човек, който не обича да тича много, и ми бе по-трудно, но всеки треньор има различен начин на подготовка. ЦСКА е един от най-добре подготвените физически отбори в България. Това бе основна разлика между подготовките."

"Моят старт в ЦСКА не беше лесен. Получих много помощ от хората в отбора и от другите в тима. Занев ми помогна много за моята адаптация и ми обясни как се играе футбол в България. Дебютът ми за ЦСКА не бе добър. В 40' трябваше да отида в болницата. Надявам се да не се повтори. Всичко, което се случва, ми помага да бъда такъв, какъвто съм. Дори ми помогна реакцията на феновете, които ми писаха след случката."

"Надявам се да преборим "Лудогорец" за титлата! Мисля, че ако не губим лековато точки, имаме шанс да го сторим.", заяви нидерландският бранител.

Снимка: Lap.bg