на живо

"Юве" пак бие, Роналдо пак не вкара

"Парма" се опъна на шампионите

Reuters

"Ювентус" продължава безгрешния си ход към нова шампионска титла! "Бианконерите" победиха "Парма" с 2:1 в среща от третия кръг на италианското първенство. Феновете обаче все още тръпнат в очакване на първия гол на новата звезда на тима - Кристиано Роналдо.

Мачът не бе от лесните за Старата госпожа, а завърналият се в елита тим на "Парма" показа зъбите си и поизпоти доста шампионите.

Първият гол все пак бе на сметката на "Юве". Още във втората минута Марио Манджукич бе точен след центриране на Хуан Куадрадо. 

В "Парма" не се притесниха от този развой и реализираха няколко добри атаки. Шулац дори нацели напречната греда над Шчесни. 

Роналдо настойчиво търсеше своето първо попадение с черно-бялата фланелка, но то така и не падна. При една от организираните от него атаки, той се сблъска с противников футболист и получи аркада над лявото око.

Снимка: Reuters

В крайна сметка "Парма" не се предаде и изравни преди края на първото полувреме. В 33-ата минута Жервиньо се оказа най-съобразителен след грешка на отбраната на "Юве".

Второто полувреме обаче се игра само пред вратата на "дуковете". В крайна сметка Старата госпожа стигна до трите точки с попадение на Блез Матюиди в 58-ата минута.