на живо

"Юве" с първа крачка към требъл. "Лацио" мечтае да обърне статистиката

Финала за Купата на Италия може да гледате пряко по RING от 21:30 ч.

Купа на страната, шампионска титла и трофей от Шампионската лига в един сезон. Малко отбори са способни да постигнат подобен успех. Италианският "Ювентус" обаче е в отлична стартова позиция за да запише името си сред малцината. Пътят към требъл обаче минава първо през "Лацио".

Двата тима излизат днес пред над 65 000 зрители във финалния сблъсък за Купата на Италия. Срещата на "Стадио Олимпико" в Рим ще може да наблюдавате пряко по RING от 21:30 ч.

"Бианконерите" със сигурност са оптимисти за мача. В последните си 6 мача срещу римските "орли" не са допускали гол и неизменно са се поздравявали с успех. Част от титулярите на Масимилиано Алегри са отпочинали, тъй като не взеха участие в последната среща на тима от първенството. Тогава "Юве" загуби с 1:3 от "Рома" и не успя да си осигури титлата преди края на първенството. 

Може ли тимът от Торино да прибере 12-и трофей от турнира в своята витрина?

Снимка: Getty Images

"Лацио" едва ли ще се даде без бой. Момчетата на Симоне Индзаги вкараха 16 гола в последните си 5 мача. Треньорът също даде почивка на голяма част от основните си играчи по време на загубата от "Фиорентина" с 2:3 в последния кръг на Серия "А". 

По всичко личи, че целта на римските "орли" е една - да не повторят финала в турнира от 2015 г., когато загубиха с 1:2 именно от "Старата госпожа". По-скоро те се стараят към краен резултат от 2004 г., когато двата тима отново спориха за трофея. Тогава обаче "Лацио" триумфира.

Снимка: Getty Images
Дали възпитаниците на Индзаги ще добавят 7-а купа към своите трофеи или "Юве" ще направи първата крачка към мечтания край на сезона? Гледайте днес (17 май) от 21:30 ч. по RING.