на живо

"Ювентус" е полуфиналист, след като не допусна гол и на "Камп Ноу" (ВИДЕО)

"Бианконерите" отстраниха "Барселона" с общ резултат 3:0

Getty Images/Guliver Photos

"Ювентус" се класира за полуфиналите на Шампионската лига, след като елиминира "Барселона" с общ резултат 3:0. В очаквания с огромно нетърпение реванш на "Камп Ноу" италианският шампион игра отлично в защита, запазвайки 0:0 до последния съдийски сигнал. Така "бианконерите" си осигуриха място във фазата на най-добрите четири за втори път в последните три сезона и взеха сладък реванш от каталунския си съперник, който триумфира във финала между двата тима през 2015 година в Берлин.

Феновете по трибуните на "Камп Ноу" посрещнаха двата тима със страхотна хореография, но атмосферата не стресна футболистите на "Ювентус". През първото полувреме те не позволиха на домакините да стигнат до чисто голово положение. Най-добрите възможности за "Барса" се откриха пред Лео Меси. В 19-ата минута аржентинецът стреля встрани от вратата, а малко по-късно негов изстрел от границата на наказателното поле бе отразен от Джанлуиджи Буфон.

След почивката "Барса" продължи да търси начин да отбележи, но възможностите пред домакините отново бяха сведени до минимум. В 66-ата минута Буфон увисна при центриране от ъглов удар, оставяйки празна своята врата, но Меси не уцели очертанията с удар от въздуха от близко разстояние. Три минути по-късно и Сержи Роберто нанесе изстрел, но топката отново мина покрай гредата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Макар Луис Енрике да рискува с включването в игра на още един нападател - Пако Алкасер, а впоследствие да изпрати и централният защитник Жерар Пике в атака, "каталунците" не успяха да преодолеят организираната защита на съперника, която запази суха мрежа за осми път в 10 срещи от Шампионската лига през този сезон. Италианският тим дори имаше възможност да постигне победа на "Камп Ноу", но отлична контраатака бе провалена от слабо отиграване на Кедира в наказателното поле.

За втори пореден път след 2003 година "Ювентус" отстрани "Барселона" на четвъртфиналите в Шампионската лига, изравнявайки баланса в елиминационните сблъсъци помежду им на 2-2. "Бианконерите" остават с най-добрата защита в надпреварата, допуснала само две попадения в 10 мача. Вече повече от 530 поредни минути отборът, воден от Масимилиано Алегри, не е получавал гол в най-престижния клубен турнир, както и в последните си 4 срещи от всички надпревари.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Барселона" отпадна на четвъртфиналите за трети път в последните четири сезона, губейки елиминационен сблъсък от италиански съперник едва за четвърти път в 12 подобния случая. "Каталунците" не можаха да удължат серията си от 15 поредни успеха у дома в Шампионската лига, но пък нямат загуба пред своите привърженици в 21 последователни двубоя от турнира. Отборът на Луис Енрике не отбеляза гол за трети път в последните си 4 срещи.

"Ювентус" се присъединява на полуфиналите към "Реал" Мадрид, "Атлетико" Мадрид и френския "Монако". Жребият е този петък, от 13:00, пряко в ефира на bTV Action!