на живо

"Ювентус" гони чудо у дома, "Манчестър Сити" ще довършва започнатото

Два от реваншите от осминафиналите на Шампионска лига са днес

Reuters

4 от четвъртфиналистите в Шампионска лига са ясни! Остават още 4, като половината от тях ще могат да се поздравят като такива днес.

Два мача откриват тазседмичното приключение "Шампионска лига".

Доскоро Кристиано Роналдо гордо развяваше отворена длан, с която напомняше, че има 5 трофея от турнира (1 с "Манчестър Юнайтед" и 4 с "Реал" Мадрид). Днес той и новият му отбор "Ювентус" се борят за оцеляване в надпреварата.

Въпреки статута си на неизменен шампион на Италия "Старата госпожа" сега е в трудна позиция. В първия мач "Юве" изгуби с 0:2 от "Атлетико" Мадрид на "Уанда Метрополитано". Роналдо не успя да блесне, но Хосе Хименес и Диего Годин зарадваха собствените си фенове с по едно попадение. 

Снимка: Getty Images

Днес обаче именно тези емоционални мадридски запалянковци ще липсват. Действието се пренася в Торино, където местните тифози имат думата и със сигурност ще направят атмосферата кошмарна за възпитаниците на Диего Симеоне. А целта е ясна - чудото от поне 3 гола, които ще изпратят италианския гранд напред в най-силния европейски клубен турнир.

В другата среща днес "Манчестър Сити" ще се опита да довърши започнатото. Лидерите в английската Висша лига победиха с 3:2 "Шалке" в луд мач с две дузпи за домакините и червен картон за гостите в Германия. Сега е ред да покажат защо са считани за един от фаворитите в надпреварата.

Снимка: Reuters

От друга страна "Шалке" не е далеч от изненада. Тимът "воюва" и на друг фронт - у дома, където се бори за оцеляване в Бундеслигата. Една победа срещу англичаните обаче би и вдъхнала самочувствие и сили за успех.

А срещу кого ще играят победителите от днес на четвъртфинал? Това ще стане ясно по време на жребия, който ще може да гледате в петък (15 март) от 13:00 ч. пряко по bTV Action.