на живо

"Ювентус" и "Милан" завършиха в топ 4, "Наполи" се издъни

Неаполитанците стигнаха само до 1:1 с "Верона" у дома

"Ювентус" и "Милан" оформиха топ 4 на италианската Серия "А", след като "Наполи" стъпи накриво у дома в последния кръг. Неаполитанците стигнаха само до 1:1 с отбора на "Верона", докато "Милан" победи с 2:0 "Аталанта", а "Ювентус" разгроми с 4:1 "Болоня" на Валентин Антов. Българският национал влезе като смяна през второто полувреме и остави добри впечатления с изявите си.

На "Стадио Ренато Дал'Ара" "Ювентус" започна без Кристиано Роналдо сред титулярите. Португалската суперзвезда изобщо не се появи в игра, което е знак, че напуска "бианконерите" през лятото.

И без него, "Ювентус" доминираше и водеше с 3:0 на почивката след голове на Федерико Киеза (6'), Алваро Мората (29') и Адриен Рабио (45'). "Старата госпожа" уби интригата малко след началото на втората част, когато Мората отбеляза второто си попадение за вечерта. Почетното за "Болоня" реализира Рикардо Орсолини пет минути преди края.

Снимка: Getty Images

В друг ключов двубой "Милан" спечели с 2:0 като гост на "Аталанта" с две точно изпълнени дузпи на Франк Кеси - в 43' и втората минута от добавеното време на втората част. "Бергамаските" завършиха мача с човек по-малко заради директен червен картон на Мартен Де Роон в края.

По този начин "росонерите" се завръщат в Шампионската лига след 8-годишно отсъствие.

В Неапол "Наполи" се подхлъзна срещу "Верона" - 1:1. Амир Рахмани даде аванс на "партенопейте" в 60', но Давиде Фараони попари домакините с изравнителен гол в 69'. До края "адзурите" опитаха всичко, обаче резултатът се запази.

Така "Наполи" остана на петата позиция с актив от 77 точки и ще играе в Лига Европа през следващия сезон. В топ 4 са шампионът "Интер" с 91, пред "Милан" със 79 и "Аталанта" и "Ювентус" с по 78.