на живо

"Ювентус" излъга "Рома" и продължава да се изкачва

"Бианконерите" спечелиха с 1:0 у дома

Getty Images

Продължава възходът на "Ювентус"! "Бианконерите" излъгаха гостуващия "Рома" с 1:0 в най-интригуващия мач от осмия кръг на италианската Серия "А" и записаха шести пореден успех във всички турнири. Същевременно римските "вълци" станаха първите с 10 поражения от "Старата госпожа" на "Алианц Стейдиъм".

Победното попадение отбеляза Мойс Кийн в 16' след куриозен рикошет. Родриго Бентанкур опита да отиграе топката при центриране на Матия Де Шилио, но тя се отби в главата на Кийн и попадна в мрежата зад Руи Патрисио.

Снимка: Getty Images

В края на първата част "Рома" получи дузпа за фаул на вратаря Войчех Шчесни срещу Хенрих Мхитарян. Ситуацията предизвика продължителни спорове, тъй като малко преди главният съдия Даниел Орсато да посочи бялата точка Тами Ейбрахам се разписа. Реферът все пак отсъди наказателен удар, а Шчесни отрази слабото изпълнение на Жордан Верету. Така французинът прекъсна серията си от 13 реализирани дузпи за "джалоросите".

След почивката Кийн направи пропуск от близка дистанция, а гостите имаха претенции за втора дузпа заради падане на Лоренцо Пелегрини в наказателното поле. Реферът ги отхвърли, като преди това прегледа ситуацията с VAR.

Снимка: Getty Images

До края Джорджо Киелини се намеси решително при пробив на Матиас Виня, а Леонардо Бонучи спря Браян Кристанте.

С победата, четвърта поредна в Серия "А", "Ювентус" се изкачи до седмата позиция с актив от 14 точки. Отборът на "Рома" остава четвърти с 13.

И на двата тима предстоят европейски битки през седмицата. В сряда (20 октомври) "Ювентус" гостува на "Зенит" в Шампионската лига. Двубоя можете да гледате от 20:00 ч. на онлайн платформата ни VOYO.BG. В четвъртък (21 октомври) "Рома" гостува на "Бодьо Глимт" в среща от Лигата на конференциите, която ще бъде излъчена от 19:45 ч. по RING.