на живо

"Ювентус" нанесе първа загуба на "Милан", възелът на върха се завърза

"Бианконерите" спечелиха с 3:1 на "Сан Сиро"

Getty Images

"Ювентус" срази "Милан" с 3:1 като гост в дербито от 16-ия кръг на италианската Серия "А". Така "бианконерите" нанесоха на "росонерите" първата им загуба в първенството от началото на сезона, слагайки край на впечатляваща серия от 27 срещи без поражение, стартирала през март 2020 г. Освен това "Милан" прекъсна и поредицата си от 17 мача с поне два вкарани гола.

"Юве" се превръща в "черна котка" за миланския гранд. От 2013 г. насам 18% от пораженията на "росонерите" в Серия "А" са именно срещу "Старата госпожа".

Снимка: Getty Images

На "Сан Сиро" тимът на Андреа Пирло откри в 18' чрез Федерико Киеза, но в края на първата част домакините изравниха с гол на Давиде Калабрия. При попадението за "Милан" гостите поискаха нарушение срещу Адриен Рабио, но претенциите им бяха отхвърлени от главния съдия Масимилиано Ирати.

Снимка: Getty Images

През втората част "Ювентус" бе ефективен, докато тимът на Стефано Пиоли направи пропуски. В 62' торинци отново излязоха напред в резултата с попадение на Киеза, преди резервата Уестън Маккени да оформи крайното 3:1 за "Старата госпожа" по-малко от четвърт час преди края.

Победата приближи Кристиано Роналдо и компания до лидерите и завърза възела на върха. "Милан" продължава да води с актив от 37 точки, пред "Интер" с 36 и "Рома" с 33, а целещият се в десета поредна титла "Ювентус" вече е четвърти с 30 и мач по-малко от конкурентите си.

В следващия кръг "Милан" приема "Торино", а "Ювентус" - "Сасуоло".

Снимка: Getty Images