на живо

"Ювентус" прекъсна негативната серия с късен успех

"Бианконерите" победиха "Фиорентина" с 1:0

Getty Images

"Ювентус" сложи край на серията си от три мача без успех в италианския шампионат! "Бианконерите" спечелиха с 1:0 срещу "Фиорентина" у дома в интригуваща среща от 12-ия кръг на Серия "А".

Двубоят в Торино предложи много битка и спорни моменти, а в герой за тима на Масимилиано Алегри се превърна колумбийският национал Хуан Куадрадо, който отбеляза победното попадение в първата минута от добавеното време.

Снимка: Getty Images

"Виолетовите" имаха претенции за дузпа в края на първата част заради игра с ръка на Данило в наказателното поле, но те бяха отхвърлени след намеса на системата за видеоповторения (VAR).

През второто полувреме гостите останаха с човек по-малко, след като Никола Миленкович получи два жълти картона в 66' и 73'. Фаулът във втората ситуация предизвика скандал, като целият щаб на "Фиорентина" оспорва бурно решението.

Снимка: Getty Images

"Ювентус" се възползва от численото си превъзходство, пое инициативата и само две минути по-късно Федерико Киеза удари напречната греда.

Торинци все пак изтръгнаха трите точки в първата минута от добавеното време, когато бившият играч на "Виола" Куадрадо прати топката в мрежата зад вратаря Пиетро Терачано.

Снимка: Getty Images

С победата "Ювентус" се изравни с "Фиорентина", като двата тима заемат съответно осмата и седмата позиция във временното класиране с по 18 точки - 13 зад лидерите "Наполи" и "Милан".

В 13-ия кръг, след паузата заради мачовете на националните тимове, "Ювентус" гостува на "Лацио", докато "Фиорентина" приема "Милан".