на живо

Ювентус прескочи Сити в зрелище в Торино (ВИДЕО)

Минимален успех за "бианконерите"

БГНЕС

Ювентус победи Манчестър Сити с 1:0 и се класира на осминафиналите на Шампионската лига. Италианският шампион освен това изпревари Сити в класирането и завзе прекрасна позиция за първото място в крайното подреждане.

"Гражданите" започнаха мача със самочувствие и създадоха първото много добро положение. Яя Туре укроти центрирана топка в наказателното поле и Фернандиньо стреля страшно опасно, но над вратата.

Минута по-късно, в 18-та, Пол Погба нахлу през центъра в полето на гостите, подаде вляво към Алекс Сандро, който центрира безупречно към Манджукич. Хърватският нападател заби топката в мрежата за 1-0. Той се освободи от опеката на Николас Отаменди, като защитникът имаше претенции за нарушение, но те не бяха уважени от съдията.

С гола Ювентус успокои играта си и скоро Манджукич имаше отличен шанс да вкара втори гол. Силният му шут обаче бе спасен виртуозно от Джо Харт. Последва период, в който Сити държеше топката, но не създаваше положения.

Затова пък Ювентус реши да създаде едно за гостите. Маркизио върна топката много зле към Буфон, Агуеро я пресече, но Джанлуиджи Буфон спаси удара на аржентинеца.

След почивката опасните положения продължиха да изобилстват. Джиджи Буфон спаси зрелищно удар на Фернандо след изпълнение на корнер. Топката дори се отклони в гредата, но не пожела да влезе.

Само минута по-късно в игра влезе Алваро Мората, който замени контузилия се Пауло Дибала. Секунди по-късно той излезе сам срещу Харт, прехвърли го, но топката бе насочена встрани от вратата. Все пак Стураро я стигна но със сетни усилия я прати в гредата.

Алваро Мората пропусна страхотен шанс да вкара втори гол за Юве петнайсетина минути преди края. Испанецът навърза няколко противници, но в последния момент удара му към вратата бе избит. Веднага след това дойде и най-фрапантния пропуск на гостите. Рахийм Стърлинг получи получи топката на границата на малкото наказателно поле, но я прати непростимо встрани.

Така Ювентус победи Манчестър Сити и кръг преди края поведе в групата. В последния си мач хората на Макс Алегри са гости на Севиля, Сити пък посреща Борусия Мьонхенгладбах.

Вижте най-интересното от срещата Ювентус - Манчестър Сити: