на живо

"Ювентус" ще търси разплата за Кардиф

"Ювентус" - "Реал" Мадрид - 21 ч. по bTV Action

Getty Images

Футболните фенове тръпнат в очакване на четвъртфиналното зрелище от Шампионската лига. Финалистите от миналия сезон "Ювентус" и "Реал" Мадрид се срещат точно 10 месеца по-късно.

Сблъсъкът е тази вечер от 21:00 ч. по bTV Action, а "бианконерите" ще направят всичко по силите си, за да заличат неприятния спомен от загубения финал в Кардиф с 1:4.

Повече от 50 години изминаха от последната победа на "Реал" над "Ювентус" на италианска земя. Още по-притеснителен за мадридския отбор е фактът, че "лос меренгес" не са отстранявали торинския си съперник при последните им 4 елиминационни сблъсъка в Шампионската лига.

Треньорът на "бианконерите" Масимилиано Алегри ще търси начин да бъде превъзмогнато отсъствието на две основни фигури. Миралем Пянич и Меди Бенатия изтърпяват наказания за натрупани жълти картони.

Снимка: Getty Images

В лагера на "Реал" Зинедин Зидан няма подобни притеснения. Звездата на тима Кристиано Роналдо е неудържим от началото на 2018-а година и ще направи всичко по силите си, за да спази традицията и да отбележи гол във вратата на "Юве", всеки път, в който се изправя срещу този отбор. 

Другият четвъртфинал тази вечер изправя един срещу друг отборите на "Севиля" и "Байерн" Мюнхен. Срещата ще бъде излъчена от 21:45 ч. по RING.

Снимка: Getty Images

Испанците отстраниха "Манчестър Юнайтед" на 1/8-финалите, но ще им бъде изключително трудно срещу баварците, които помитат всичко по пътя си.

В събота играчите на Юп Хайнкес разгромиха с 6:0 "Борусия" Дортмунд, а поредната титла на Германия вече е съвсем близо. 

И двата тима са в добри серии - андалусийците не познават вкуса на загубата в последните си пет срещи, а "Байерн" в шест.