на живо

"Ювентус" си тръгна от САЩ със загуба от "Реал" Мадрид (ВИДЕО)

"Белите" записаха първи успех в подготовката си за новия сезон

Reuters

Четири дни след като загуби с 1:2 от "Манчестър Юнайтед" в Маями, "Реал" Мадрид надигра "Ювентус" с 3:1 за първия си успех в тазгодишното издание на турнира Интернешънъл Чемпиънс Къп.

Пред над 71 хил. зрители на стадион "ФедЕкс Фийлд" в Мериленд, "белите" направиха пълен обрат срещу италианския шампион, който пропусна шанса си да спечели надпреварата. Това щеше да се случи при успех на "бианконерите" в редовното време, след като те вече спечелиха с 2:0 срещу "Байерн" и надиграха "Бенфика" след изпълнение на дузпи.

До 39-ата минута изглеждаше, че "Юве" е на верния път към нов успех, след като още в 12-ата минута Дани Карвахал отклони топката при центриране на Жоао Кансело и тя попадна във вратата на неговия тим.

Постепенно обаче испанският гранд повиши нивото на играта си и в 39-ата минута стигна до изравнително попадение. Гарет Бейл се разписа с великолепен удар от границата на наказателното поле.

Титулярите за "Реал" в този двубой - Кроос, Иско, Карвахал, Бензема и Бейл, бяха заменени на почивката. Асенсио, Васкес и Винисиус внесоха още повече недпредвидимост в действията на тима, който вдигна темпото на игра драстично и това се оказа неочаквано за съперника. "Лос Меренгес" поведоха с 2:1 още преди да са изминали 90 секунди от второто полувреме. Играчите на Юлен Лопетеги сътвориха прецизна контраатака, която бе завършена от Асенсио след асистенция на Винисиус.

Снимка: Reuters

Само 9 минути по-късно Марко Асенсио вкара второто си попадение, след като пусна топката покрай Меди Бенатия, влезе в наказателното поле и преодоля вратаря Шчесни с неособено силен изстрел.

До края и двата тима пропиляха добри шансове, а резервният вратар на испанския тим - 19-годишният украински талант Андрий Лунин, направи две великолепни спасявания. При второто той изби топката в напречната греда, след като Федерико Бернардески стреля опасно от пряк свободен удар.

Цял мач за "Реал" изиграха 21-годишният ляв бек Серхио Регуйлон, както и уругвайският вътрешен халф Федерико Валверде. Капитанът Серхио Рамос взе участие в загрявката, но не бе записан сред резервите и най-вероятно ще го видим в игра на 8 август срещу "Рома" - от 10:00, пряко по RING!

90 минути за "Ювентус" изиграха Де Шилио, Алекс Сандро, Бернардески, Маркизио и Кансело. Титуляри и впоследствие заменени бяха Бенатия, Киелини, Пянич, Кедира и Фавили, а Емре Джан остана на пейката. "Бианконерите" се прибират в Италия, където към отбора ще се присъедини Кристиано Роналдо, както и Дибала, Куадрадо, Дъглас Коста и Лео Бонучи.

Тагове:

ICC 2018